Lichamen van vrouw en baby gevonden in woning Diemen – man opgepakt

Afgelopen vrijdagochtend zijn in een woning aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen de lichamen van een vrouw en een kind gevonden. Volgens AT5 gaat het om een pasgeboren baby.

Sebastiaan Quekel
Een forensisch onderzoeker bij een woning aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen, vandaag.  Beeld Jakob Van Vliet
Een forensisch onderzoeker bij een woning aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen, vandaag.Beeld Jakob Van Vliet

De huurder van de woning, een 48-jarige man, is aangehouden. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de man in ieder geval twee weken vast blijft zitten. Hij zit in volledige beperkingen, waarbij hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het is nog niet bekend wat de relatie is tussen de man en de slachtoffers. Aanvankelijk ging de politie nog niet uit van een misdrijf, maar inmiddels zijn er sterke aanwijzingen dat er mogelijk meer aan de hand is. Dat leidde ertoe dat de rechter-commissaris heeft besloten dat de man nog twee weken langer vast blijft zitten.

‘Ontzettend tragisch’

Overbuurvrouw Sylvia, die al meer dan vijftien jaar in de straat woont, dacht vrijdag aanvankelijk aan een hennepkwekerij. “Dat is hier wel eens vaker voorgevallen. Er stond hier ook een enorme container voor de deur en er was veel actie gaande rondom het appartementencomplex, dus ik dacht dat ze bezig waren met een inval. Nu blijkt het dus een familiedrama te zijn. Een vrouw en een jonge baby, wat ontzettend tragisch.”

De buurtbewoonster verbaast zich over het feit dat de aangehouden man een huurder van het pand is, zoals het OM stelt. “Dat kan bijna niet, want dit zijn allemaal koopflats. Wellicht is de woning via airbnb verhuurd, dat zou wel kunnen.”

Sylvia kent de overleden vrouw in kwestie niet. “Ik ken alleen mensen die hier net zo lang wonen als ik. De laatste tijd krijgt onze wijk steeds meer een internationaal karakter. Ik zie heel vaak expats en buitenlanders die ik nooit van mijn leven gezien heb.”

De Martin Luther Kinglaan, waar het drama zich heeft voltrokken, is doorgaans een heel rustige straat, weet Sylvia. “Hier gebeurt eigenlijk nooit wat. Vandaar dat ik er nu zo van schrik. Je vraagt je toch af wat er in hemelsnaam gebeurd is. Een vrouw en een kindje overleden, echt afschuwelijk. Wat een drama.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden