live

Lees terug: liveblog verstoring treinverkeer

Door een grote storing in het besturingssysteem van Prorail kunnen dinsdag geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving rijden. Volg alle updates hier live.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Afsluiting

  Reizigers worden langzaam naar huis gebracht. De NS verzekert dat iedereen thuiskomt. Of morgen de problemen over zijn, is voorlopig niet bekend. Met deze berichtgeving sluiten we (voorlopig) dit liveblog af.

 2. Onzekerheid voor morgen

  De NS durft nog geen uitspraken te doen over morgenochtend. Eerst moeten alle treinen op de juiste plek worden gezet en worden schoongemaakt. De kans bestaat dat er dan nog steeds vervoersproblemen op het spoor zijn.

 3. Een per uur

  De NS stuurt nu een trein per uur per richting op weg. Kort geleden werden nog duizend reizigers in een trein vervoerd de stad uit.

  De belangrijkste boodschap blijft: iedereen komt thuis.

 4. Verkeerd

  Veel treinen vinden zich op de verkeerde plek waardoor veel treinverkeer onmogelijk is. Ook bussen inzetten is onmogelijk, omdat er te weinig plek op CS is.

 5. Thuis

  De NS geeft op Centraal Station aan dat iedereen vanavond thuiskomt. Voor mensen die elders in de stad zijn, geldt dat niet. Die worden geadviseerd ander vervoer te zoeken.

 6. Overhoop

  Het probleem is dat treinen een eind op weg moeten zijn voordat de volgende kan rijden. Zo worden aanrijdingen vermeden.

 7. Lift

  Mensen die met de auto iemand naar Schiphol brengen zouden er goed aan doen gestrande treinreizigers een lift terug naar huis te geven. De ANWB doet die oproep, nu er door een grote sein- en wisselstoring in de omgeving van Amsterdam weinig treinen rijden.

 8. Buiten het systeem

  Volgens de woordvoerder van Prorail is er op zeer beperkte schaal treinverkeer en is de hinder nog altijd groot. "ProRail laat handmatig, buiten het systeem om, treinen vertrekken.'' Zo ongeveer een keer per uur gaan er treinen in verschillende richtingen. De reizigers die nu op het station staan, zullen naar verwachting nog weg komen, stelt hij. Mensen die niet op het station zijn, raadt hij aan de reis uit te stellen of alternatief vervoer te zoeken.

 9. Mondjesmaat

  Vanaf het Centraal Station rijden mondjesmaat treinen naar Schiphol, Utrecht en andere plaatsen.