Leerlingen Fons Vitae Lyceum eindelijk terug naar eigen gebouw

Na tweeënhalf jaar pendelen tussen noodgebouwen kunnen leerlingen van het Fons Vitae Lyceum per 8 januari terug naar de Reijnier Vinkeleskade in Zuid. In 2017 brandde het dak van de school af.

Anne Wijn
Leerlingen van het Fons Vitae Lyceum kregen tijdelijk les in het gebouw waar voorheen het Stelle College zat. Beeld Mats van Soolingen
Leerlingen van het Fons Vitae Lyceum kregen tijdelijk les in het gebouw waar voorheen het Stelle College zat.Beeld Mats van Soolingen

De herstelwerkzaamheden zijn bijna af. Na de kerstvakantie verhuizen de docenten en leerlingen weer terug naar het hoofdgebouw in Zuid. De afgelopen jaren zaten 700 van de 1000 leerlingen in een gebouw aan de Mr. Treublaan in Oost, waar het voormalige Stelle College (nu CBurg College) huisde.

Gymlessen en bètavakken werden nog wel gegeven in Zuid, in twee nieuwbouwgedeeltes en een aantal noodlokalen op het eigen terrein van het Fons Vitae. Om de overlast voor leerlingen zoveel mogelijk te beperken fietsten vooral docenten op en neer tussen de twee locaties.

“We zijn enorm blij dat het eindelijk af is. De docenten hebben echt de zwaarste last gedragen de afgelopen jaren,” vertelt rector David Asser. “Ze moesten vaak hun collega’s missen, omdat ze constant op andere locaties zaten. Dat komt de organisatie niet ten goede.”

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie verhuizen de meubels en alle ICT terug naar het gerenoveerde gebouw. Volgens rector Asser moet de hele operatie op tijd af komen. Voor wat speling heeft hij begin januari twee studiedagen ingelast. “Op 8 januari kunnen de leerlingen weer voor het eerst naar school in ons eigen gebouw. Dat gaat gewoon lukken.”

Op 7 februari wordt het gebouw officieel heropend in aanwezigheid van wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs. Ook organiseert de school een kijkmiddag voor ouders en buurtbewoners. “Die laatste groep heeft ook veel overlast van de werkzaamheden gehad. De hele kade was tweeënhalf jaar afgesloten.”

Op het dak van het Fons Vitae Lyceum brak in de zomer van 2017 een flinke brand uit. Daarbij liep het gebouw uit 1924 veel vuur- en waterschade op. De school kreeg voor de herstelwerkzaamheden 190.000 euro subsidie van de gemeente.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden