Amsterdam Bewaar

Leerlingen Fons Vitae krijgen tijdelijk les in Oost

Het herstel van het gebouw gaat zeker een schooljaar duren
Het herstel van het gebouw gaat zeker een schooljaar duren © Maarten Brante

Het Fons Vitae Lyceum, waar eind juni brand uitbrak, heeft een vervangende locatie gevonden. Leerlingen gaan volgend jaar deels hun lessen aan de Treublaan in Oost volgen.

Dat schrijft rector David Asser in een bericht aan de leerlingen van het Fons Vitae Lyceum. 

Door de brand op het dak van de school in Oud-Zuid werd al gauw duidelijk dat de lessen niet hervat kunnen worden. De schade aan het gebouw is enorm, schreef Asser eerder.

Ongeschonden
Uit een uitgebreidere inventarisatie blijkt dat een deel van de lessen wel in het gebouw op de Reijnier Vinkeleskade kan worden verzorgd. De lokalen in het B- en C-gebouw, waaronder de gymzalen, zijn ongeschonden en dus bruikbaar. Een deel van de lokalen in de rechterzijvleugel is tevens geschikt voor het herbergen van klassen.

Maar het grootste deel van de lessen zal plaatsvinden op een nieuwe tijdelijke locatie, schrijft Asser. 'Door inspanningen van alle betrokkenen bij onder andere de gemeente is het gelukt een oplossing te vinden.' Voortaan zullen leerlingen van het lyceum in het voormalige gebouw van het Stelle College aan de Treublaan in Oost bij het Amstelstation lessen volgen. 

Volgens de rector is de fietsafstand tussen de twee locaties tien minuten. 'Natuurlijk hadden we liever gehad dat dit allemaal niet nodig was geweest, en vraagt de situatie om aanpassing van ons allen. Maar we denken met deze oplossing wel de kwaliteit van ons onderwijs te kunnen waarborgen,' aldus Asser.