Kurano Bigiman Amsterdammer van het jaar 2020

Kurano Bigiman is Amsterdammer van het jaar 2020 geworden. Hij kreeg de titel vanwege zijn inzet voor het opzetten van het eerste gymnasium in Zuidoost. Mourad el Otmani werd tweede en Jurre van de Kamp derde.

Het Parool
Kurano Bigiman. Beeld AT5
Kurano Bigiman.Beeld AT5

De prijs werd uitgereikt in een leeg DeLaMar Theater. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen publiek bij aanwezig zijn. Burgemeester Halsema was erbij via een videoverbinding en maakte de winnaar bekend. Meer dan 21.000 mensen brachten hun stem uit.

Klassieke talen

Bigiman is leraar klassieke talen. Hij vond het raar dat er in Zuidoost, met bijna 90.000 inwoners, geen gymnasium was. Ruim een jaar geleden werd hem gevraagd er een op te zetten. En dat is hem gelukt: het Ir Lely Lyceum heeft nu een gymnasium. Voor deze prestatie mag hij zich nu Amsterdammer van het jaar 2020 noemen.

Nummer twee Mourad el Otmani is een van de initiatiefnemers van het jongerenplatform Young Amsterdam, dat jongeren tussen de 15 en 27 jaar mogelijkheden biedt om hun talenten te ontwikkelen. Dat doen zij door diverse programma’s te organiseren, gericht op jongeren.

Jurre van de Kamp die derde werd, is oprichter van de stichting Samen is niet alleen. Deze stichting helpt mensen die in de armoede zijn geraakt. Ze worden met raad en daad bijgestaan, zodat zij hun eigen leven weer op de rails krijgen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden