Kunstwerk MC Slotervaart kleurt rood na definitieve overname vastgoedbedrijf

Vastgoedbedrijf Zadelhoff is definitief eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Daarom kleurt vanaf deze week het kunstwerk op het gebouw iedere nacht rood.

Het Parool
Het Slotervaartziekenhuis met op het dak het omgekeerde prisma (oftewel omgevallen piramide) van kunstenaar Piet Hein Stulemeijer. Beeld ANP
Het Slotervaartziekenhuis met op het dak het omgekeerde prisma (oftewel omgevallen piramide) van kunstenaar Piet Hein Stulemeijer.Beeld ANP

Half april werd de overname van het Slotervaartziekenhuis door Zadelhoff al goedgekeurd door de rechtbank en eind april stemden ook de schuldeisers in. Per 22 mei is het faillissement van het medisch centrum officieel opgeheven.

Om dat te vieren wordt het omgekeerde prisma - van kunstenaar Piet Hein Stulemeijer - dat sinds 1998 op het dak van het ziekenhuis staat, nu iedere avond rood verlicht. Rood is de kleur van het logo van Zadelhoff. Dat is volgens het bedrijf echter toeval: vroeger werd het kunstwerk op het dak van het Slotervaart ook dikwijls rood gekleurd.

Schuldeisers

Het faillissement van het Slotervaartziekenhuis is na anderhalf jaar ten einde dankzij een lening van 45 miljoen euro van Zadelhoff. Met het geld kunnen de schuldeisers voor het grootste deel worden uitbetaald. De totale schulden van het voormalige ziekenhuis bedroegen 55 miljoen euro. Met de lening van het vastgoedbedrijf zijn ook de vorderingen van de oud-werknemers volledig voldaan.

Zadelhoff gaat het voormalige ziekenhuisgebouw transformeren tot een locatie voor buurt- en verpleegzorg. In de bovenbouw komen zorg- woonverdiepingen, in de onderbouw komen ruimtes voor eerstelijns zorg, zoals huisartsen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden