Amsterdam Bewaar

Kodde Architecten wint Arie Kepler Prijs 2011

De Dr. Rijk Kamerschool in Amsterdam. ©Google Maps
De Dr. Rijk Kamerschool in Amsterdam. ©Google Maps © UNKNOWN

Kodde Architecten heeft in de categorie Cultuurhistorisch erfgoed de Arie Keppler Prijs 2011 gewonnen voor het ontwerp en de realisatie van het vernieuwde schoolgebouw van de Dr. Rijk Kramerschool te Amsterdam. De tweede prijs in de categorie Cultuurhistorisch erfgoed ging naar de Hermitage.

De Arie Keppler Prijs is dé Noord-Hollandse prijs voor architectuur en stedenbouw. De jury roemt de verbouwing en uitbreiding van de Dr. Rijk Kramerschool aan de Van Oldenbarneveldtstraat 42 te Amsterdam. Volgens de jury leiden restauratie en renovatie tot een mooi contrast. Kenmerkend voor het plan is de combinatie van traditionele materialen en verbindingsmiddelen met moderne technieken en materialen. Ook was de jury onder de indruk van de briljante details die bewaard zijn gebleven.

Directeur Frank de Wit is erg trots dat zijn school de prijs heeft gewonnen: 'De architectuurprijs is een fraaie bekroning voor de school. Ondanks de gecompliceerde wetten en regels voor cultuurhistorisch erfgoed in de Amsterdamse binnenstad, wilden wij een school van de toekomst - een hele uitdaging.'