Amsterdam Bewaar

KLM 'scoort' hoog op zoekgeraakte koffers

Op elke duizend passagiers kwamen ruim twintig koffers niet of te laat aan op de plaats van bestemming. Alleen het Britse BMI deed het slechter dan de KLM. Foto GPD
Op elke duizend passagiers kwamen ruim twintig koffers niet of te laat aan op de plaats van bestemming. Alleen het Britse BMI deed het slechter dan de KLM. Foto GPD © UNKNOWN

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft wat betreft de afhandeling van bagage een slechte zomer gehad. Op elke duizend passagiers kwamen ruim twintig koffers niet of te laat aan op de plaats van bestemming. Alleen het Britse BMI deed het slechter met meer dan 24 zoekgeraakte koffers per duizend passagiers.

Dat blijkt uit cijfers over de maanden april tot en met oktober die de Europese brancheorganisatie AEA vrijdag heeft gepubliceerd. In totaal hebben 29 aangesloten bedrijven gegevens verstrekt. Het Oekraïense AeroSvit bleek het zorgvuldigst om te springen met de bagage van zijn passagiers, gevolgd door Air Malta en Turkish Airlines.

Ook andere grote luchtvaartmaatschappijen staan in de achterhoede. Het Duitse Lufthansa bezet de 21e plaats op de ranglijst, Air France is nummer 24 en British Airways nummer 25. Dat komt mogelijk omdat zij, net als KLM, vaker overstappende passagiers hebben.

Gemiddeld raakten volgens de AEA bijna veertien koffers per duizend passagiers zoek. Dat waren er in het voorgaande zomerseizoen nog zeventien. (ANP)