Amsterdam Bewaar

KLM denkt na over vertrek uit Amstelveen

Het hoofdkantoor van KLM aan de Amstelveenseweg
Het hoofdkantoor van KLM aan de Amstelveenseweg © Google Streetview

KLM onderzoekt haar huisvesting. Daarbij wordt gekeken naar een verhuizing naar een nieuw onderkomen op Schiphol, of renovatie van het bestaande hoofdkantoor in Amstelveen.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM, na een bericht van RTV Amstelveen.

In de Amstelveense gemeenteraad is woensdagavond in een debat over bouwlocaties het KLM-terrein langs snelweg A9 als optie genoemd. KLM is daar sinds 1971 gevestigd met haar hoofdkantoor en dependance De Roemer.

De maatschappij is de afgelopen jaren gereorganiseerd. Het gebouw dat inclusief de grond eigendom is van de luchtvaartmaatschappij, zou daarop aangepast moeten worden. Een andere optie is verhuizing naar een nieuw onderkomen op Schiphol-Oost, dat dan wordt gehuurd.

Tunnelplannen
Volgens de woordvoerder zijn de overwegingen nog in een pril stadium en worden er niet binnenkort besluiten verwacht. KLM deed twee jaar geleden ook al onderzoek naar haar onderkomen, toen de mogelijkheid bestond tot nieuwbouw bovenop snelweg A9 die in Amstelveen deels onder de grond wordt gebracht. Na aanpassing van die tunnelplannen verdween die optie weer in de la.

Amstelveen zou nu oriënterende gesprekken met KLM voeren over de aankoop van de grond aan de Amsterdamseweg, met het oog op de grote behoefte aan nieuwe woningen en kantoren in de gemeente.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.