Klimaatactivisten beklimmen balkon Paleis op de Dam

De milieuactiegroep Extinction Rebellion probeerde woensdagavond aandacht te vragen voor hun lobby in september door op het balkon van het Paleis op de Dam te klimmen.

Het Parool
null Beeld Twitterpagina Extinction Rebellion
Beeld Twitterpagina Extinction Rebellion

Op de video’s die de activisten delen via hun Twitterpagina is te zien hoe in drie stappen het balkon van het Paleis op de Dam wordt beklommen. Op de eerste video beklimmen twee personen met een ladder het balkon. In de tweede video hangt het duo een groot spandoek op waarop ‘Rebellie 18-21 sep’ is te lezen. Vermomd als Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zwaaien de twee in de laatste video ‘de grote mensenmassa’ toe, zo schrijven ze zelf.

Met Rebellie 18-21 sep verwijst de actiegroep naar een geplande lobby op de Zuidas op die data. Op het Facebookevenement wordt de lobby aangekondigd. ‘De Zuidas blokkeert klimaatbeleid, wij blokkeren de Zuidas,’ valt er te lezen. ‘Zolang grote bedrijven hun invloed op de politiek behouden gaat de politiek nooit serieus de klimaat- en ecologische crisis bestrijden. Daarom komen we in opstand en eisen een burgerberaad voor een eerlijk klimaatbeleid.’

De klimaatactivisten beloven op de Facebookpagina dat de acties ‘coronaproof’ zullen zijn.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden