Kleine 6 jaar cel voor Gaby H. (37) uit Hoofddorp voor drugs en witwassen

Het Amsterdamse gerechtshof veroordeelt de Syrische Hoofddorper Gaby H. (37) tot een kleine 6 jaar cel voor het leiden van een criminele organisatie die in drugs handelde en geld witwaste.

In één deeldossier in de oude zaak vervoerden Gaby H. cum suis kilo’s cocaïne en amfetamine naar Zweden in een smokkelauto met een verborgen ruimte. Beeld politie.nl
In één deeldossier in de oude zaak vervoerden Gaby H. cum suis kilo’s cocaïne en amfetamine naar Zweden in een smokkelauto met een verborgen ruimte.Beeld politie.nl

Schipholmedewerker Sander de V., die uit Peru ingevoerde cocaïne voor de drugsbende van de bagageband had moeten halen, krijgt 2 jaar cel. Andere medeverdachten krijgen straffen van 10 tot 47 maanden.

Flamboyante zakenman

De rechtbank had Gaby H. 7 jaar opgelegd, maar het hof rekent onder meer mee dat de zaak al uit 2012 stamt. Ondertussen loopt alweer een nieuw onderzoek naar de flamboyante ondernemer die in Hoofddorp met zijn zakenimperium en dure bolides een geziene figuur is. Daarin wordt hij verdacht van witwassen. Gaby H. spreekt van karaktermoord.

In één deeldossier in de oude zaak vervoerden Gaby H. cum suis kilo’s cocaïne en amfetamine naar Zweden in een smokkelauto met een verborgen ruimte. De twee koeriers die in de auto met drugs reden, werden daar gepakt.

Een ander dossier handelt over het voorbereiden van de invoer van ongeveer 7 kilo cocaïne vanuit Peru in twee tranches. Medeverdachte Alazar A. reisde naar Peru om daar geld voor de cocaïne en een BlackBerry voor de communicatie af te geven.

Witwassen

Gaby H. maakte zich volgens het hof bovendien schuldig aan witwassen, bijstandsfraude en het hebben van een ‘jammer’, om telecommunicatie mee plat te leggen. Ook acht het hof bewezen dat hij samen met zijn broer Raby H. een ton euro heeft witgewassen. Raby H. krijgt daarvoor een taakstraf van 200 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden