Klachtenregen over nachtelijke heiwerkzaamheden

Het regent klachten op Twitter over geluidsoverlast van heiwerkzaamheden in Amsterdam in de nacht van zondag op maandag. De gemeente erkent dat de werkzaamheden ‘onvoldoende vooraf gecommuniceerd zijn’.

Jesper Roele

Een woordvoerder van de gemeente laat maandagochtend weten dat de heiwerkzaamheden nodig waren voor de bouw van een nieuwe spoorwegondergang bij de Contactweg in het Westelijk Havengebied. De werkzaamheden waren ’s nachts ingepland om de ‘onderbrekingen van het spoor zo kort mogelijk’ te houden.

Inmiddels zijn de heiwerkzaamheden volgens de gemeente afgerond. Wel worden er nog damwanden geplaatst, wat ook geluidsoverlast met zich mee kan brengen.

De gemeente bevestigt op vragen dat de ‘benodigde vergunningen en ontheffingen’ waren afgegeven voor de nachtelijke werkzaamheden. Ook erkent het dat de nachtelijke werkzaamheden ‘onvoldoende vooraf gecommuniceerd zijn’ en goed te begrijpen ‘dat bewoners hier verontwaardigd over zijn’.

Van De Pijp tot in Noord en van Zuid tot in het Westerpark, overal werden de heiwerkzaamheden gehoord en werd erover geklaagd. Ook bij de politie zijn veel klachten binnengekomen, maar een woordvoerder laat weten dat die niet kon ingrijpen omdat het ‘geen politiezaak’ betreft.

Johnas van Lammeren heeft op Twitter aangekondigd namens de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad vragen te gaan stellen over de ‘bizarre’ nachtelijke heiwerkzaamheden.

null Beeld Maarten Steenvoort
Beeld Maarten Steenvoort

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden