Amsterdam Bewaar

Kinderen uit minimagezinnen krijgen vanaf groep 5 laptop

Basisschoolleerlingen kunnen vanaf groep 5 aanspraak maken op een laptop
Basisschoolleerlingen kunnen vanaf groep 5 aanspraak maken op een laptop © ANP

Het gebruik van een laptop in het basisonderwijs is de afgelopen jaren flink gestegen. De gemeente wil daarom dat kinderen uit minimagezinnen al een laptop krijgen vanaf groep 5.

Voorheen was het enkel voor middelbare scholieren uit minimagezinnen mogelijk om gebruik te maken van de pc-regeling, waarbij een computer en internet worden vergoed.

Wethouder Arjan Vliegenthart (Werk, Inkomen en Participatie): "We zien dat basisschoolleerlingen op school en thuis een tablet of laptop nodig hebben om mee te kunnen doen." Een van de prioriteiten van het college ligt bij het voorkomen dat kinderen de dupe worden van de krappe beurs van hun ouders.

Zelfde kansen
Om ervoor te zorgen dat kinderen dezelfde kansen krijgen als andere klasgenootjes wil het college van b. en w. de pc-regeling uitbreiden. Het initiatiefvoorstel van Peter Kwint (SP) wordt op woensdag 1 februari besproken in de raadscommissie Werk en Economie.

In Amsterdam groeit één op de vier kinderen op in armoede, dat zijn zo'n 35.000 kinderen. De gemeente probeert Amsterdamse minima te bereiken met bestaande voorzieningen en het uitbreiden van deze voorzieningen.