Amsterdam Bewaar

Kieswijzer met Amsterdams tintje voor Provinciale Staten

Kieswijzer met Amsterdams tintje voor Provinciale Staten
© Tammy van Nerum

Moeten er nieuwe windmolens in de provincie komen, en waar dan? Hoe moet de verhouding tussen Amsterdam en de provincie Noord-Holland er uitzien? Mag Schiphol groeien? Zomaar drie kwesties uit de nieuwe Kieswijzer van Het Parool.

Het Parool maakte voor de Provinciale Verkiezingen op 20 maart een Noord-Hollandse Kieswijzer met een Amsterdams tintje, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij lezers uit Amsterdam en omstreken. De provinciale politiek is voor veel Amsterdammers abstract en voelt ver weg, maar de provincie heeft wel degelijk invloed op Amsterdamse onderwerpen.

Daarnaast komen er een aantal bredere provinciale thema's aan bod, zoals openbaar vervoer, natuurbeheer, duurzame energie en files.

Stellingen
De onderwerpen die in de Kieswijzer aan bod komen, zijn bepaald op basis van een onderzoek onder Parool-lezers en de expertise van verslaggevers en redacteuren van Het Parool.

Doe de kieswijzer op www.parool.nl/kieswijzer

Totstandkoming

De stemhulp die Het Parool op 2 maart lanceert voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart, is een samenwerking tussen verschillende regionale titels van De Persgroep, de uitgever waar ook Het Parool onderdeel van is.