Amsterdam Bewaar

Jumbo Stadhouderskade met grof geweld overvallen

Jumbo Stadhouderskade met grof geweld overvallen
© ANP

De Jumbo op de Stadhouderskade is zaterdagavond overvallen. Daarbij is - ondanks eerdere berichten - noch geschoten, noch is er een explosief gebruikt.

Even voor sluitingstijd hebben één of meerdere daders zich met behulp van een zogenaamde voorhamer door de glazen ruit heen gewerkt. Dit veroorzaakte zware knallen waardoor het gebruik van een explosief niet direct werd uitgesloten, zegt een woordvoerder. 

Ten tijde van de overval zat er nog personeel in de winkel. Deze konden zich in een veilige ruimte verschansen en hebben alarm geslagen. Niemand is gewond geraakt. De dader of daders is/zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. 

De politie rukte met groot materieel uit, ook was er een helikopter ter plaatse. De Stadhouderskade werd voor een groot gedeelte afgezet. Inmiddels in de afzetting opgeheven en kan het verkeer weer door. 

De recherche en de forensische opsporingsdienst zijn momenteel ter plaatse. Zij onderzoeken de overval. De politie vraagt getuigen van de overval zich te melden.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.