Amsterdam Bewaar

Joop Janssen krijgt Andreaspenning

Joop Janssen krijgt Andreaspenning
© ANP

Joop Janssen ontving woensdag de Andreaspenning van Amsterdam bij zijn afscheid als voorzitter van stichting Rooms Catholijk Oude Armen Kantoor (RCOAK).

Janssen, die de onderscheiding kreeg uit handen van loco-burgemeester Kukenheim, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de zorg en armoedebestrijding in Amsterdam.

Euthanasie
Hij heeft ervoor gezorgd dat midden jaren negentig Sint Jacob als eerste rooms-katholiek zorgcentrum in Nederland een euthanasieprotocol kreeg dat als voorbeeld heeft gediend voor vele andere katholieke instellingen.

Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van het bestuur de Stichting Kasteel Amerongen. Ook was hij sinds 2016 voorzitter van Stichting Beheer vastgoed Koninklijk Concertgebouworkest. 

Vrijwilliger
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.