Amsterdam Bewaar

Jongetje aangetroffen op CS, vermoedelijk achtergelaten

Het kind, vermoedelijk rond de vier of vijf jaar oud, verkeert in goede gezondheid en is tijdelijk opgevangen door een pleeggezin
Het kind, vermoedelijk rond de vier of vijf jaar oud, verkeert in goede gezondheid en is tijdelijk opgevangen door een pleeggezin © Politie

De politie heeft zondag een kind zonder begeleiding aangetroffen op Centraal Station. Vermoedelijk is het jongetje achtergelaten op het station.

Het kind, vermoedelijk rond de vier of vijf jaar oud, verkeert in goede gezondheid en is tijdelijk opgevangen door een pleeggezin.

Er is sinds zondag nog geen contact opgenomen met de politie over het jongetje en het is onduidelijk uit welk land het kind komt.

Met behulp van tolken is geprobeerd zijn nationaliteit te achterhalen, maar de politie is daar nog niet veel wijzer van geworden, omdat het jongetje überhaupt niets zegt. 

Op camerabeelden, die de politie woensdag heeft vrijgegeven, is te zien dat het jongetje eerder in gezelschap was van een vrouw. Op andere beelden is de vrouw alleen op het station te zien. Wie de vrouw is, is vooralsnog onduidelijk. De politie wil met haar in contact komen.

Zie ook'Vondelingen ouder dan een jaar zijn uiterst zeldzaam'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.