Nieuws

Jonge vrouwen ‘ontvoeren’ jongen (17) en dreigen zaadleider met nijptang door te knippen

Twee jonge vrouwen, van 18 en 19 jaar, hebben volgens justitie in november in Amstelveen een jongen van 17 ontvoerd en hem onder dwang en geblinddoekt drie uur in hun auto rondgereden in de omgeving, terwijl ze onder zware bedreigingen zijn bankpas en rekeninggegevens zouden hebben geëist.

Paul Vugts
null Beeld Joris van Gennip
Beeld Joris van Gennip

Sanne V. (19) en Sophie R. (18) hadden op 13 november in Amstelveen wat rondgehangen met de jongen en nog enkele vrienden, en wat geblowd. Gaandeweg waren de meisjes wat gaan rijden met het latere slachtoffer en twee vrienden. Die stapten onderweg op enig moment uit.

‘Zaadleider doorknippen’

De vrouwen zouden de jongen vervolgens hebben ontvoerd. Sanne reed, Sophie ging bij de jongen op de achterbank zitten. Ze zou haar arm om zijn nek hebben geklemd, hem hebben opgedragen zijn capuchon op te zetten, hem hebben geblinddoekt en hebben geslagen.

Hem zou een nijptang tegen zijn hoofd zijn gedrukt, waarmee hij ook zou zijn geslagen. Een van de vrouwen zou hebben gedreigd ‘zijn zaadleider door te knippen’. Hij kreeg te horen dat dat ze een filmpje van hem zouden maken met zijn broek op zijn enkels en dan zouden ze die nijptang bij zijn ballen houden.

De jongen moest zijn telefoon afgeven en zou te horen hebben gekregen dat zijn moeder eraan zou gaan, en hijzelf, als hij met de politie of zijn familie zou praten.

Bankpas afgepakt

De vrouwen zouden de bankpas van de jongen hebben afgepakt en hem zijn rekeninggegevens hebben ontfutseld, net als gegevens over zijn Snapchataccount en andere privégegevens. Uiteindelijk zou de jongen overigens niet daadwerkelijk van geld of spullen zijn beroofd.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. Het slachtoffer moet nog uitgebreider worden verhoord, net zoals enkele getuigen. Sophie R. zit nog gedetineerd in een jeugdinrichting, haar vriendin mag de inhoudelijke behandeling van de zaak onder voorwaarden in vrijheid afwachten.

Advocaat Ahmet Kilinç van Sophie R. erkende woensdag op een inleidende zitting in de Amsterdamse rechtbank dat sprake is van ernstige beschuldigingen, maar hij benadrukte dat ‘het er wel naar uitziet dat het ietwat uit de hand is gelopen’ en dat van een vooropgezette ontvoering annex beroving geen sprake lijkt. “De verdachten en het slachtoffer waren eerst met elkaar en anderen gaan chillen, daarna is het mis gegaan.”

Op 26 april is een nieuwe zitting in de zaak, die de rechtbank eind mei inhoudelijk hoopt te behandelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden