Jonge Amsterdammers kunnen toch optreden op Koningsdag en geld verdienen

Jonge Amsterdammers die normaal voor een extra zakcentje optreden op Koningsdag in het Vondelpark, kunnen dat ook dit jaar weer digitaal doen.

Het Parool

Normaal gesproken is het Vondelpark op Koningsdag het toneel van kinderen die met hun instrument of met een optreden hun zakgeld proberen aan te vullen, maar ook dit jaar kan dat niet doorgaan vanwege corona. Vorig jaar bedachten Bart Elshof, Reuben Alexander, Mark de Vries en Jort Boot daarom al een digitaal podium waarop kinderen hun muzikale kunsten konden vertonen en bezoekers ook daadwerkelijk geld in de digitale spaarpot van kinderen konden storten. Ook dit jaar kunnen kinderen optreden op Vondelpark.live.

Alexander: “Wij hadden na het succes van vorig jaar eigenlijk gehoopt dat we Koningsdag niet nóg een keer vanuit huis hoefden te vieren. Maar de realiteit heeft ons ingehaald, dus gooien we de digitale poorten van het Vondelpark dit jaar nog verder open.”

Vorig jaar deden ruim 150 kinderen mee aan Vondelpark.live en bezochten ruim 15.000 bezoekers op Koningsdag de website. Gemiddeld haalden kinderen 100 euro op. Ook dit jaar is er weer veel animo om mee te doen. “Wij worden al weken gemaild door ouders die vragen of we het dit jaar nog een keer gaan doen en dat hun kinderen er zo naar uitkijken. Juist nu de moed bij iedereen toch wel in de schoenen zakt, is het nog belangrijker mensen iets leuks te bieden,” vertelt Elshof.

null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

Spaardoelen

Kinderen kunnen van tevoren spaardoelen opgeven, zodat bezoekers ook weten waar ze een donatie voor doen. Volgens de organisatoren lopen die spaardoelen behoorlijk uiteen. Van rolletjes pepermunt, tot treinkaartjes en geld voor een ticket voor Lowlands 2034.

De organisatoren hopen dat er dit jaar 500 in plaats van 150 kinderen meedoen. Daarom wordt samengewerkt met Troonopvolgers (het jaarlijkse koningsdagfestijn voor kinderen in het Westerpark) en ook met diverse bewonersinitiatieven uit de stad.

Ouders kunnen hun kinderen van 19 tot en met 22 april aanmelden via www.vondelpark.live.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden