Amsterdam Bewaar

Jamal S. voor rechter voor doodsteken man West

Door de WK-kwalificatieviering bij het Mercatorplein waren er al veel agenten op de been. Daardoor kon een wegrennende man snel worden aangehouden.
Door de WK-kwalificatieviering bij het Mercatorplein waren er al veel agenten op de been. Daardoor kon een wegrennende man snel worden aangehouden. © ANP

Bij de Amsterdamse rechtbank staat woensdag de 27-jarige Jamal S. terecht voor het doodsteken van Alaatin Kilin, die kort nadat Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK op straat werd gedood.

Kilic (40) sprak op 11 november vorig jaar kort voor middernacht op de Admiraal Helfrichstraat een motoragent aan. Hij was toen al zwaargewond en wist nog net uit te brengen dat hij was neergestoken door een jongen die afkomstig was uit een groepje mannen die rond  een Volkswagen GTI stond.

Kilic had een steekwond in de borst en overleed die nacht in het ziekenhuis.

Wegrennende man
Kort na het incident kon de politie een wegrennende man aanhouden, doordat er zeer veel agenten op de been waren rond het Mercatorplein. Daar werd de WK-kwalificatie van Marokko uitbundig gevierd.

Duidelijk is dat Kilic in de minuten voor zijn dood ruzie had met een groepje mannen op straat. Mogelijk was er een vechtpartij, maar het is niet zeker dat die ruzie met de latere steekpartij te maken had.

Andere verdachten
Hoewel Jamal S. nu voor de zaak wordt vervolgd, zoekt de politie nog steeds naar andere verdachten in de zaak. Het Openbaar Ministerie komt later woensdag met een strafeis.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.