PlusAchtergrond

IT-beurs Cisco Live komt 3 jaar naar de RAI

De Amerikaanse IT-gigant Cisco heeft RAI Amsterdam uitgekozen als plek voor zijn jaarlijkse mega-evenement Cisco Live Europe. Dat is met 20.000 bezoekers een van de grootste vakbeurzen voor IT in Europa en vond tot nu in Barcelona plaats.

Herman Stil
null Beeld ANP
Beeld ANP

De verhuizing is opvallend omdat het beurscomplex van Barcelona geldt als dé locatie voor digi-evenementen. Zo vindt er volgende maand het Mobile World Congress plaats, de grootste beurs voor mobiele telefonie. De overstap betekent ook genoegdoening voor Amsterdam. De RAI verliest volgend jaar een andere grote vakbeurs, ISE, na vijftien jaar juist aan de Catalaanse hoofdstad.

“Op Cisco Live komen klanten, medewerkers en partnerbedrijven uit alle landen van Europa, Afrika en het Midden-Oosten,” zegt topman Edwin Prinsen van Cisco Nederland. “We laten er onze nieuwste technologieën zien, organiseren bijeenkomsten en demonstraties, zowel in de RAI als daarbuiten.”

De keuze viel, na een zoektocht waarbij ook andere steden zijn bekeken, op Amsterdam. “De digitale infrastructuur is hier zo ongeveer de beste van Europa,” aldus Prinsen. “Daarom krijgen wij als Cisco Nederland ook extra fondsen van het moederbedrijf om de digitalisering hier verder te versnellen. Daarnaast is Amsterdam een aantrekkelijke, goed bereikbare stad.”

Dergelijke Cisco-evenementen vinden in drie werelddelen plaats. Die naar Amsterdam komt is de grootste, bedoeld voor klanten, partners en bezoekers uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. De volgende editie van deze beurs, die deze week voor het laatst in Barcelona plaatsvindt, wordt eind januari 2021 gedurende 5 dagen in de RAI gehouden.

5G-technologie

Cisco gaat het congrescentrum optuigen met de allernieuwste wifi- en 5G-technologie. “De bezoekers van Cisco Live vragen daar natuurlijk om,” zegt RAI-topman Paul Riemens, “maar daarna kunnen we het ook gebruiken voor andere evenementen. Dit vergroot onze aantrekkingskracht voor technologie-evenementen. Hiermee kunnen we een hele infrastructuur opbouwen, met de laatste generatie wifi (wifi 6) die sneller is en meer data kan verwerken dan de huidige generatie, 5G mobiele netwerken en de veiligheidsmaatregelen die daarmee samenhangen.”

Zo wil Riemens uitzoeken of met de nieuwste Cisco-technologie de bevoorrading van het complex kan worden gestroomlijnd, zodat de overlast voor omwonenden wordt beperkt. Ik vind het belangrijker dat wij een rol voor de stad Amsterdam spelen, dan dat we ergens in een beurslijstje op nummer 1 staan.”

Voor RAI Amsterdam is zulke samenwerking volgens Riemens van levensbelang. “We moeten meer doen dan alleen vierkante meters beursvloer verkopen. Meer bijdragen dan economische waarde alleen. Wij zoeken partners die ons daarbij kunnen helpen. Niet alleen een financiële relatie, maar ook het ruilen van zaken. Dat is anders dan simpelweg bij Cisco spullen kopen.”

Riemens hoopt die samenwerking ook langer voort te zetten dan de drie jaar waarvoor Cisco Live nu in Amsterdam heeft getekend. “Maar zo zorgen we er ook voor dat als Cisco besluit na die periode ergens anders heen te gaan, wij beter in staat zijn nieuwe evenementen te trekken. En wat mij betreft zetten we onze samenwerking in dat geval op een andere manier voort.”

“Dat werkt wederzijds,” zegt Prinsen. “Wij kunnen straks ook, los van Cisco Live, klanten of partners mee naar de RAI nemen om zaken te demonstreren die we daar hebben opgehangen. In een complex als de RAI kunnen wij laten zien waar onze technologie op grote schaal toe in staat is.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden