Amsterdam Bewaar

Islamitische stichting over pop: we laten ons niet intimideren

Islamitische Stichting Nederland Emir Sultan in Noord noemt het achterlaten van een onthoofde pop voor hun deur een 'laffe en weerzinwekkende daad'.

De pop werd donderdag bij het gebouw van de stichting gevonden. Het hoofd hing met een touw aan het hek en er lag een briefje bij met daarop de boodschap: "De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan (sic).''

Stichting Emir Sultan, waar ook een moskee bij hoort, heeft aangifte gedaan van belediging, bedreiging en discriminatie. In een verklaring zegt de stichting verder het politieonderzoek af te wachten. "Natuurlijk zijn we geschrokken en veroordelen we deze laffe aanslag. Maar we laten ons niet intimideren en tegen elkaar uitspelen."

"We zullen ons blijven profileren als onderdeel van de samenleving en ons blijven inzetten voor het bewaren van vrede en saamhorigheid in Amsterdam-Noord. We verzoeken iedereen het hoofd koel te houden en het politieonderzoek af te wachten."

Rechts in Verzet
De politie onderzoekt of verzetsgroep Rechts in Verzet achter de actie zit. "Onthoofding! Geen Megamoskee Amsterdam-Noord, ingezonden protestactie," berichtte de club op Twitter donderdag. Tegen AT5 ontkent voorman Hugo Kuijper echter iets te maken te hebben met de actie.