Inzamelactie voor Job (11) na diefstal voetbalplaatjes

In een ingezonden brief in Het Parool doet de 11-jarige Job een oproep: of de dief van zijn rugzak die alsjeblieft terug wil brengen, want er zaten twee volle mappen met voetbalplaatjes in. Van de dief geen spoor, maar een inzamelingsactie voetbalplaatjes kan de pijn wat verzachten.

Juliët Boogaard
Job (11) in het Rembrandtpark, waar zijn rugzak vol voetbalplaatjes zondag werd gestolen. Beeld Privéfoto
Job (11) in het Rembrandtpark, waar zijn rugzak vol voetbalplaatjes zondag werd gestolen.Beeld Privéfoto

Zondag werd zijn rugzak in het Rembrandtpark gestolen. Over de rugzak lijkt Job niet al te veel in te zitten, maar over de voetbalplaatjes des te meer. ‘Daar heb ik meer dan drie jaar heel hard voor gespaard,’ schrijft hij. De dief hoeft niet bang te zijn voor de reactie van Job, die belooft in de brief namelijk niet boos te worden. ‘Ik wil ze alleen heel, heel, heel erg graag terug!’

Job heeft al veel lieve reacties gekregen en is daar erg blij mee, vertelt hij. “Ik dacht dat het wel klein zou blijven.” Na het verlies van zijn voetbalplaatjes - allemaal gekocht met zijn eigen zakgeld - wilde hij iets doen om de dader op te sporen. Dat werd een brief naar de krant. “Daarom heb ik er ook bijgezet dat ik niet boos zou worden, anders zou de dief misschien niet durven.” Toch heeft hij nog niets van de dief vernomen.

Mocht de dader zich alsnog melden, dan zal Job hem wel even vertellen dat het niet oké is om van een kind te stelen. “De dief vond wat er in de tas zat misschien niet waardevol en heeft hem daarom weggegooid, maar voor mij is het heel veel waard. Ik heb daar veel geld aan besteed!”

Stuur voetbalplaatjes in

Op twitter sporen mensen elkaar aan om voetbalplaatjes in te sturen naar Het Parool zodat ze bij Job terechtkomen. De redactie van Het Parool heeft het aanbod aan Job voorgelegd, die daar graag op in gaat.

Wel een belangrijke toevoeging: het gaat specifiek om voetbalplaatjes van Fifa, onder meer verkrijgbaar bij de Intertoys. Niet die van Albert Heijn.

Het Parool
tav Job Thijssen
Postbus 443
1000 AK Amsterdam

Reageren?

Dat kan via hethoogstewoord@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden