Amsterdam Bewaar

Informatieavond Cornelius Haga is nu juist extreem rustig

Ouders van leerlingen van het Cornelius Haga Lyceumkomen aan bij het Rhone Events & Congrescentrum voor een bijeenkomst met burgemeester Femke Halsema.
Ouders van leerlingen van het Cornelius Haga Lyceumkomen aan bij het Rhone Events & Congrescentrum voor een bijeenkomst met burgemeester Femke Halsema. © ANP

Aan de oproep om weg te blijven bij de informatieavond over het Cornelius Haga Lyceum is woensdagavond massaal gehoor gegeven.

De gemeente Amsterdam had het Rhone Event Center afgehuurd om ouders, leerlingen en andere betrokkenen van de school te informeren over de ernstige signalen van de veiligheidsdiensten over de school. Dinsdag was de bijeenkomst zo'n chaos geworden door de enorme toeloop, dat de avond werd afgelast. Nu bleef de zaal zo goed als leeg.

Eerder op de avond hadden de bekeerde ex-PVV'er Arnoud van Doorn en de medezeggenschapsraad iedereen opgeroepen om weg te blijven.

Er waren wel wat ouders aanwezig, maar aan het begin van de avond raakten zij in discussie met burgemeester Femke Halsema. Toen ze uitgepraat waren, stapten zo goed als alle aanwezige ouders op en verlieten zij de zaal.

Verstaanbaar
Buiten verklaarde een vrouw van de ouderraad: "We wilden ons netjes afmelden. Ze hadden gisteren met ons moeten praten, toen iedereen er was."

Alle overgeblevenen werden daarna uitgenodigd dichterbij te komen zitten. Pers werd de zaal uitgezet. Halsema leidde het gesprek zonder microfoon, en was dus alleen verstaanbaar voor het groepje direct om haar heen. "Volgens mij zijn jullie de mensen met wie ik vanavond moet praten."