In opspraak geraakte Dream or Donate schikt met 31 gedupeerden

De inzamelingssite Dream or Donate, waar mensen geld konden inzamelen voor bijvoorbeeld zieke kinderen, was eind augustus ineens uit de lucht. Deelnemers vreesden opgelicht te zijn.

Chris Klomp
Robert-Jan Mastenbroek, oprichter van doneersite Dream or Donate. Beeld Privé
Robert-Jan Mastenbroek, oprichter van doneersite Dream or Donate.Beeld Privé

De website heeft een overeenkomst bereikt met 31 gedupeerden. Volgens raadsman Royce de Vries is de schadevergoeding voor de gedupeerden inmiddels voldaan en zal er zo spoedig mogelijk uitbetaling volgen. Volgens de advocaat is de schikking bereikt na intensieve gesprekken en het beslag dat hij liet leggen op de kapitale villa van eigenaar Robert Jan Mastenbroek. “Bij het overgrote deel is de schade die de gedupeerden hebben geleden, volledig vergoed,” aldus De Vries.

Kwetsbaar

“Wij zijn blij dat wij met de heer Mastenbroek tot deze schikking zijn gekomen. Veel gedupeerden zitten in zeer kwetsbare situaties en zijn de crowdfundingsacties niet uit luxe, maar uit noodzaak gestart.’’ Het advocatenkantoor van Royce de Vries en zijn bekende vader Peter R. de Vries heeft de zaak naar eigen zeggen kosteloos gedaan voor de gedupeerden.

Het is niet bekend hoeveel geld de 31 gedupeerden in totaal claimden. Het is ook niet bekend hoeveel mensen in totaal schade hebben geleden.

Zowel de crowdfundingswebsite als het bedrijf Dream or Donate werden eind augustus plotseling opgeheven. Tientallen mensen hadden hier inzamelingsacties voor goede doelen lopen en vreesden voor oplichting. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek (die zichzelf Broer Rasta noemt) zei dat het een noodsprong was omdat hij afgeperst werd door hackers, maar beloofde alles terug te betalen.

Al eerder werden elf gedupeerden schadeloos gesteld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden