Honderden nieuwe woningen in Amsterdam-West

Stadsdeel West wordt uitgebreid. In het gebied Gulden Winckel worden tussen de 400 en 500 nieuwe woningen gebouwd. Daarvan moet minimaal 40 procent middenhuur en minimaal 40 procent sociale huur zijn. 

Gulden Winckel Beeld
Gulden Winckel

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) stemde op 8 december in met het projectbesluit. De nieuwe huizen zijn bedoeld voor ouderen, gezinnen en starters. De plannen sluiten aan bij de ambities van het college om meer betaalbare woningen toe te voegen in de stad.

Vergroening

Naast woningen is er in de plannen voor de wijk ook ruimte voor vergroening. Er worden verschillende binnentuinen aangelegd. Ook wordt de buurt autoluwer door het aanleggen van een ondergrondse parkeergarage. Definitief zijn die plannen nog niet, dit gebeurt in samenspraak met de buurtbewoners. 

‘Nadat het projectplan definitief is uitgewerkt en de noodzakelijke onderzoeken zijn afgerond volgt een inspraaktraject en neemt de gemeenteraad een definitief besluit,’ zo staat in het persbericht dat de gemeente maandag uitstuurde. Dit zal naar verwachting tot medio 2022 duren. Op zijn vroegst kan er dan eind 2023 worden gestart met de bouwwerkzaamheden. 

Gulden Winckel ligt in de wijk Bos en Lommer. De buurt wordt begrensd door de Ringweg A10, Haarlemmerweg, Admiraal de Ruyterweg/Sara Burgerhartstraat en Wiltzanghlaan. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden