Amsterdam Bewaar

Hondenbezitters: handhaving Museumplein is onnodig agressief

Het Museumplein
Het Museumplein © ANP

De slag om de letters van I amsterdam is nog maar net voorbij, of er ontbrandt alweer een nieuwe strijd op het Museumplein. ­Dit keer draait het om hondenbezitters uit de buurt.

Ze eisen van het stadsbestuur dat het gedoogbeleid voor honden op het plein tussen Rijksmuseum en Concertgebouw wordt versoepeld.

In een oproep aan het stadsdeel noemen de eigenaren het handhavingsbeleid momenteel onnodig agressief. Baasjes die met hun niet- aangelijnde hond spelen op de grasvlakte worden volgens eigen zeggen voortdurend op de bon geslingerd door handhavers.

Rustige uren
De gemeente heeft delen van het Vondelpark en het Sarphatipark aangewezen als losloopgebied voor honden, maar volgens de briefschrijvers zijn deze plekken te klein, te druk en onveilig. Er zijn onder meer klachten over drugsgebruikers die op de hondenveldjes hun behoefte doen.

Het verzoek aan het stadsdeel is om het Museumplein op de rustige uren in de ochtend en de vroege avond open te stellen voor loslopende honden en hun eigenaren. Ook in de winter, wanneer de grasvelden minder intensief worden gebruikt, zou er kunnen worden gedoogd.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.