Amsterdam Bewaar

Homostel mishandeld in Kerkstraat

De politie is op zoek naar de daders.
De politie is op zoek naar de daders. © ANP

Een homostel is afgelopen weekend mishandeld in de Kerkstraat in Centrum. Verschillende raadsleden hebben aangegeven woensdag hier vragen over te willen stellen om de raadsvergadering.

Volgens de politie zijn er sterke aanwijzingen dat het om homo-gerelateerd geweld gaat.

"We moeten eerst verder onderzoek doen om vast te stellen dat het om geweld tegen homo's gaat, maar op basis van de aangiftes van de slachtoffers lijkt het daar wel op," aldus een woordvoerder.

Uitgescholden
De mannen liepen zaterdagnacht samen in de Kerkstraat toen ze klappen kregen. Ook werden ze uitgescholden over hun geaardheid. De slachtoffers liepen daarbij verwondingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De daders zijn nog niet gepakt, ze zouden uit Oost-Europa komen. Acht raadsleden van acht verschillende partijen hebben aangekondigd vragen te willen stellen over het incident in de raadsvergadering van woensdagmiddag.

Brief
AT5 heeft een brief van de slachtoffers gepubliceerd. Daarin vertellen ze wat er is gebeurd en roepen ze getuigen op zich te melden.

Afgelopen weekend werd in Arnhem ook een homostel mishandeld. Als reactie daarop riep journalist en presentatrice Barbara Barend op foto's te plaatsen op sociale media waarop twee mannen of twee vrouwen hand in hand lopen.

Lees ook: Deze mannen lopen #handinhand