Nieuws

Het publiek heeft gesproken: de nieuwe Felix Meritis-foyer heet...

De naam van de nieuwe foyer van het verbouwde cultuurhuis Felix Meritis is bekend: de Husly Lounge, naar Otten Husly, architect van het gebouw.

Tom Grosfeld
Felix Meritis aan de Keizersgracht, begin 1963. Beeld ANP
Felix Meritis aan de Keizersgracht, begin 1963.Beeld ANP

De verbouwing van Felix Meritis is in maart 2020 klaar. Directeur Clayde Menso liet Amsterdammers via een oproep in Het Parool meebeslissen over de naam van de nieuwe foyer. Er kwamen ongeveer vijftig inzendingen binnen, waaruit Menso en een aantal betrokken de naam ‘Husly’ hebben uitgekozen. Hun verwachting is dat die naam het meest zal beklijven.

Volgens Menso was Husly als architect in de 18de eeuw zijn tijd vooruit. “Felix Meritis was vooral vergeleken met andere gebouwen in de stad erg groot, met fantastische, kolossale zuilen. Ook was Husly erg actief in het Amsterdamse culturele leven. Hij richtte ‘Vriendschap vereenigt de Kunsten’ op, een voorloper van de Amsterdamse Stadstekenacademie, die we nu kennen als de Rijksacademie.”

Van de vijftig inzendingen waren er twee die de naam Husly hadden ingezonden: Christian Pfeiffer en Aart Heering. Zij zijn uitgenodigd om wat te komen eten in het nieuwe restaurant, krijgen een boek over de geschiedenis en toekomst van Felix Meritis en mogen naar het openingsfeest op 20 maart.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden