Amsterdam Bewaar

Henk Schiffmacher en vrouw winnen bij Postcode Loterij

Henk Schiffmacher en vrouw winnen bij Postcode Loterij
© ANP Kippa

Henk Schiffmacher en zijn vrouw Louise zijn in de prijzen gevallen bij de Postcode Loterij.

De Postcode Loterij mocht woensdag een miljoen euro uitreiken in Amsterdam. De helft daarvan werd verdeeld over postcodegebied 1091, de andere helft ging naar vier winnaars met ook nog de juiste letters in hun postcode. Huizen met die postcode liggen op de Weesperzijde. 

Eén van de winnaars, zo bleek woensdag tijdens de live-uitreiking op Facebook, is de Amsterdamse tattookoning Henk Schiffmacher. "Ik ben nog nooit bij een bekende Nederlander geweest bij een uitreiking," aldus presentator Gaston Starreveld terwijl hij bij de Schiffmachers aanbelde.

Eigen museum
"Zeventwintig jaar heb ik hier mijn geld aan uitgegeven, eindelijk," verwelkomde Schiffmacher de presentator. Hij en zijn vrouw mochten uiteindelijk een cheque van 178.571 euro in ontvangst nemen.

Een welkome bijdrage voor de realisatie van een Tattoo Museum waar Schiffmacher mee bezig is. Hij noemt een eigen museum zijn grootste wens. "Ik heb er morgen toevallig een vergadering over met een aantal knappe koppen."

Maar zo'n museum kost wel een hoop geld. "Mijn ideaal is een eigen pand, met daarbij alle vrijheid. Een plek die ik volledig tot een Gesamtkunstwerk kan maken. Dus de boel beschilderen, het plafond, de deuren." 

Hartproblemen
Schiffmacher (65) werd begin maart opgenomen in een ziekenhuis vanwege hartproblemen. Hij kampte al een tijdje met ademhalingsproblemen, die verergerden.

Na een bezoek aan de huisarts en overleg met zijn behandelend cardioloog werd tot een spoedopname besloten. Vanwege die opname moest hij vijf optredens van zijn voorstelling Schiffmacher Vertelt afzeggen

Volgens zijn vrouw is de geldprijs vanwege Schiffmachers gezondheidsproblemen extra welkom. "Ik ben echt heel blij, want het is niet allemaal even gemakkelijk geweest," aldus Louise Schiffmacher.