Amsterdam Bewaar

GVB zoekt nog eens 2000 testreizigers voor Noord/Zuidlijn

Passagiers tijdens een eerdere testrit
Passagiers tijdens een eerdere testrit © ANP

Het GVB geeft nog eens 2000 Amsterdammers de kans om een testrit te maken in de Noord/Zuidlijn. Voor de eerste proefritten was massale belangstelling.

Zelfs zo veel belangstelling dat veel geïnteresseerden niet hun gewenste proefrit konden maken. Het GVB test de komende weken bijna dagelijks de Noord/Zuidlijn op kinderziektes en ander euvel. De eerste ritten verliepen voorspoedig

Het GVB was verrast door de vele aanmeldingen bij het aankondigen van de eerste proefritten, zegt testmanager Greet Burkels. Binnen twintig uur waren de 8000 plekken toegekend.

"We willen daarom meer mensen in staat stellen om aan een test op de Noord/Zuidlijn deel te nemen," zegt Burkels. "Mooi meegenomen is ook dat we nu weten dat sommige scenario's, zoals het testen van verstoringen, beter getest kunnen worden met meer testreizigers."

Om de 2000 Amsterdammers te plaatsen heeft het GVB geen nieuwe testritten toegevoegd aan het bestaande programma. Er worden per proefrit meer mensen toegelaten om meer mensen de kans te geven alvast te reizen van Noord naar Zuid of andersom.

Het GVB hoopt na de testritten klaar te zijn voor de eerste officiële rit van de Noord/Zuidlijn op 22 juli.