Amsterdam Bewaar

Groenlinks wil met parkeergarage meer ruimte in Pijp

Parkeerplaatsen in de Pijp
Parkeerplaatsen in de Pijp © Google streetview

Met het plan voor een nieuwe parkeergarage in de Pijp wordt bovengronds geen ruimte gecreëerd. Iets dat wel nodig is in de drukke buurt, meent Groenlinks.

Het gemeentebestuur maakt plaats voor 400 tot 600 extra auto's in de Pijp door een ondergrondse parkeergarage in de buurt te bouwen. Volgens de Amsterdamse Groenlinks-fractie is dit een 'riskant miljoenenproject' waarmee alleen aan de behoeften van autobezitters tegemoet wordt gekomen.

Ook al kwam Groenlinks in het vorige gemeentebestuur samen met de PvdA zelf met het plan voor de parkeergarage, nu is de partij niet meer tevreden. Het was de bedoeling dat met de nieuwe parkeergarage bovengronds parkeerplaatsen zouden verdwijnen, zo laat Groenlinks in een persbericht weten.

Arend Hamstra, woordvoerder parkeren GroenLinks Zuid, zegt dat met de komst van een parkeergarage bovengronds ruimte zou moeten komen voor groen, speelplaatsen en fietsparkeerplaatsen. 'Als een parkeerplaats boven de grond verdwijnt naar een plek in een ondergrondse parkeergarage, blijft er ruimte over'.

Op vrijdag 9 maart organiseert Hamstra een actiebijeenkomst in café Krul in de Pijp.