Amsterdam Bewaar

Groenewegen: 'Het lichaam wilde niet meewerken'

Dylan Groenewegen in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere.
Dylan Groenewegen in actie op de Col du Pre tijdens de elfde etappe van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk tussen Albertville en La Rosiere. © ANP

Dylan Groenewegen probeerde het donderdag nog wel, maar de Nederlandse sprinter had te veel pijn om de zware bergenrit naar de Alpe d'Huez uit te rijden.

"Ik houd me vast aan het goede gevoel. Dat ik twee ritten win, gebeurt niet elk jaar. Natuurlijk had ik graag ook in Parijs gewonnen en de Tour uitgefietst, maar dat zat er echt niet meer in," aldus Groenewegen, die vrijdag en zaterdag de zevende en achtste rit op zijn naam schreef. Vorig jaar was hij de beste sprinter in de laatste rit naar Parijs.

Door mijn pijnlijke knie ben ik wat gaan compenseren en is het in mijn rug geschoten

Dylan Groenewegen

Tijdslimiet
De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo ging zondag in de zware kasseienrit onderuit en hield daar kneuzingen in zijn linkerknie aan over. Hij knokte zich de afgelopen dagen met veel pijn richting de finish en kwam tot twee keer toe vlak voor het verstrijken van de tijdslimiet binnen. 

"Gisteravond zijn we tot laat bezig geweest om het lichaam een beetje in orde te krijgen. Vanochtend was de vraag: ga je starten of doe je het niet. Ik heb ervoor gekozen om dat wel te doen. Tegen beter weten in. Het lichaam wilde niet meewerken," aldus Groenewegen, die vooral last heeft van zijn rug. 

"Door mijn pijnlijke knie ben ik wat gaan compenseren en is het in mijn rug geschoten. Die pijn houdt aan.''

Weinig sprinters over
Even na Groenewegen hielden ook Fernando Gaviria en André Greipel het voor gezien. Zo houdt de Tour nog maar weinig sprinters over. Mark Cavendish en Marcel Kittel overschreden woensdag al de tijdslimiet.