Amsterdam Bewaar

Gratis fietslampje voor Amsterdammer die fiets goed parkeert

Veel fietsen in Amsterdam zijn fout geparkeerd
Veel fietsen in Amsterdam zijn fout geparkeerd © ANP

Als je je fiets vandaag of morgen goed parkeert in de binnenstad van Amsterdam, krijg je een gratis fietslampje. Dat laat de gemeente weten op de website.

De fietslampjes worden op 4 en 5 december op zes locaties uitgedeeld door fietscoaches. Dat gebeurt op de Dam, bij Pathe de Munt, het Muntplein, Weesperplein, Oosterdokseiland en in de buurt van de Negen Straatjes. De gratis fietslampjes worden uitgedeeld om de fietsende Amsterdammer naar de beschikbare parkeervoorzieningen voor de fiets te verwijzen.

Een lichtje in deze donkere dagen is geen overbodige luxe en hiermee wordt meteen de boodschap meeggegeven zichtbaar te zijn in het verkeer.

De fietscoaches blijven nog tot eind december in de stad aanwezig voor de campagne 'Parkeer je fiets oké', georganiseerd door stadsdeel Centrum. De campagne is op poten gezet om de overlast van kriskras geparkeerde fietsen te beperken. Vorig jaar werden meer dan 40 duizend fout geparkeerde fietsen door de gemeente weggeknipt en naar het Fietsendepot gebracht.