Amsterdam Bewaar

GGD start tweede nazorgronde slachtoffers zedenzaak

In de eerste nabelronde heeft de GGD circa 2000 gesprekken gevoerd.  600 mensen hebben aangegeven  een tweede gesprek te willen. Foto © ANP
In de eerste nabelronde heeft de GGD circa 2000 gesprekken gevoerd. 600 mensen hebben aangegeven een tweede gesprek te willen. Foto © ANP © UNKNOWN

De GGD in Amsterdam begint maandag de tweede nabelactie voor ouders van slachtoffers van de Amsterdamse zedenzaak. Dit is aangekondigd op de website van de gemeente Amsterdam.

De GGD is vanaf het begin van de zedenzaak betrokken geweest bij de opvang van alle slachtoffers bij de Amsterdamse zedenzaak. Samen met de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) organiseert de GGD  psychische nazorg. De GGD benadert alleen betrokkenen die in de eerste nabelronde, die in februari is gehouden, hebben aangegeven teruggebeld te willen worden.

Net als bij de eerste nabelactie wordt tijdens deze gesprekken gevraagd hoe het met de ouders, de kinderen, het gezin en omgeving gaat. En wordt er gekeken of mensen hulp nodig of willen hebben.

In de eerste nabelronde heeft de GGD circa 2000 gesprekken gevoerd. 600 mensen hebben aangegeven een tweede gesprek te willen. Alle telefonische gesprekken worden gedaan door gespecialiseerde hulpverleners die geheimhoudingsplicht hebben.