Nieuws

Gevonden poot niet van gestroopt damhert Westerpark

De hertenpoot in de Rapenburgerstraat blijkt niet afkomstig van het gestroopte damhert dat dinsdag gevonden werd in het Westerpark. De poot bleek na onderzoek van een varken te zijn geweest.

Het Parool
Het Westerpark Beeld Carly Wollaert
Het WesterparkBeeld Carly Wollaert

“Het blijkt om twee losse incidenten te gaan,” zegt een woordvoerder van de politie. Margje de Jong, directeur van de Dierenambulance Amsterdam, vermoedt dat de varkenspoot slachtafval is. “Maar dat is puur mijn invulling, we weten dat niet zeker.”

Oorzaak onduidelijk

De Amsterdamse Dierenambulance vond dinsdagmiddag een gestroopt damhert in het Westerpark. “Damherten leven in de duinen,” zei De Jong toen, “die lopen over het algemeen niet naar het Westerpark.” Het karkas ligt in een voor de politie gereserveerde koeling van de Dierenambulance. “De politie heeft ons verzocht het dier te bewaren,” legt directeur De Jong uit. “Zodat het eventueel nog onderzocht kan worden.”

Een dag later meldde de politie de vondst van een poot van een damhert in de Rapenburgerstraat. ‘Het wordt nog gekker!’, schreef de Dierenambulance op Twitter.

Hoe het gestroopte dier in het Westerpark en de poot in de Rapanburgerstraat terecht zijn gekomen, blijft vooralsnog onduidelijk.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden