Gevallen medewerkers Parool herdacht

De medewerkers van het illegale Parool die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s zijn vermoord, zijn op zaterdag 5 februari herdacht op de Eerebegraafplaats Bloemendaal, zoals elk jaar.

Hanneloes Pen
Overveen, 5 februari 2022. De medewerkers van het illegale Parool die tijdens de oorlog door de nazi’s zijn vermoord, worden herdacht. Familieleden en betrokkenen legden bloemen op de graven en hielden twee minuten stilte.  Beeld Marc Driessen
Overveen, 5 februari 2022. De medewerkers van het illegale Parool die tijdens de oorlog door de nazi’s zijn vermoord, worden herdacht. Familieleden en betrokkenen legden bloemen op de graven en hielden twee minuten stilte.Beeld Marc Driessen

Familieleden van de oprichters, makers, drukkers en verspreiders van de krant en andere belangstellenden hielden twee minuten stilte en legden tulpen op de graven. Ook werd de vlag gehesen.

Op de Eerebegraafplaats liggen 372 verzetsstrijders, onder wie mensen die op 5 februari 1943, na het eerste Paroolproces, zijn gefusilleerd of in concentratiekampen of gevangenissen terechtkwamen.

De herdenking begon, zoals altijd, in Zandvoort, waar drukker Wim Gertenbach begraven ligt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden