Gestroopt damhert gevonden in Westerpark

De Amsterdamse Dierenambulance heeft dinsdagmiddag een gestroopt damhert gevonden in het Westerpark. Wie het dier daar heeft achtergelaten, is niet bekend.

Het Parool
Het Westerpark, waar het dode damhert werd aangetroffen Beeld Carly Wollaert
Het Westerpark, waar het dode damhert werd aangetroffenBeeld Carly Wollaert

Volgens een medewerker van de Dierenambulance werden zij op het dode damhert geattendeerd door de politie. Die zouden een melding hebben ontvangen over ‘een dier in het park’.

Op Twitter spreekt de Dierenambulance over de ‘meest bizarre vondst ooit’. Directeur van de Dierenambulance Margje de Jong laat weten dat een groot deel van de huid van het hert was gestroopt. Het is onduidelijk of het is gevild of aangevreten door een roofdier.

Duinen

Hoe het gestroopte dier in het park terecht is gekomen blijft vooralsnog onduidelijk. “Damherten leven in de duinen,” zegt de directeur, “die lopen over het algemeen niet naar het Westerpark.”

De dierenambulance heeft het kadaver overdragen aan de dierenpolitie en roept iedereen op die tips heeft te bellen met meldpunt 144.

De politie laat weten nog geen onderzoek te kunnen doen, omdat er geen camerabeelden of getuigen zijn. Ook zijn er geen meldingen binnengekomen.

Het karkas ligt nu in een voor de politie gereserveerde koeling van de Dierenambulance. “De politie heeft ons verzocht het dier te bewaren,” legt directeur De Jong uit. “Zodat het eventueel nog onderzocht kan worden.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden