Amsterdam Bewaar

Gestolen bakfiets na drie jaar teruggevonden in Gent

Gestolen bakfiets na drie jaar teruggevonden in Gent
© Politie Gent

Aangifte doen van een fietsdiefstal in Amsterdam loont zo nu en dan echt. Na die aangifte enig geduld uitoefenen ook.

De politie in Gent heeft tijdens een grote actie in mei een bakfiets aangetroffen die drie jaar geleden gestolen werd in Amsterdam. Omdat het serienummer op het frame de flikken onbekend voorkwam, werd contact opgenomen met de mogelijke verkoper van de fiets én met de collega's uit Terneuzen, net over de grens in Zeeuws-Vlaanderen. 

Die konden achterhalen dat ene Christine in maart 2015 aangifte had gedaan nadat haar bakfiets in Amsterdam gestolen was. Christine was, zo zegt een Gentse politiewoordvoerder tegen Het Nieuwsblad, 'supergelukkig' toen ze telefonisch te horen kreeg dat ze haar rijwiel kon komen ophalen. 

'Voor zulke verhalen doen we het en blijven we elke dag opnieuw hard werken', schrijft de Gentse politie op Facebook. Hartverwarmend.

Steeds minder aangifte van fietsendiefstal in Amsterdam

Het aantal aangiften van fietsendiefstal is vorig jaar met bijna negen procent gedaald. In totaal werd in Amsterdam 8.113 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets, tegenover 8.893 keer in 2016. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).