Gerjan van den Heuvel beoogd lijsttrekker ChristenUnie Amsterdam

Gerjan van den Heuvel moet de nieuwe lijsttrekker van ChristenUnie Amsterdam worden. Hij volgt daarmee Don Ceder op, die sinds maart in de Tweede Kamer zit.

David Hielkema
Gerjan van den Heuvel. Beeld -
Gerjan van den Heuvel.Beeld -

De 25-jarige Gerjan van den Heuvel is de voornaamste kandidaat om de ChristenUnie te leiden tijdens de komende raadsverkiezingen. Hij hoopt met zijn partij volgend jaar wederom een plek in de raad te bemachtigen.

Van den Heuvel: “We hebben een diverse stad met schitterende gezichten, maar helaas ook nog steeds veel schrijnende kanten en uitdagingen. In de Stopera wil ik een stem geven aan hen die niet zo snel gehoord worden in het publieke debat.”

Damsko

Van den Heuvel, die bestuurskunde heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit, werkt sinds 2018 op het Amsterdamse fractiebureau van de ChristenUnie. Naast zijn duoraadslidmaatschap heeft hij enige tijd de rol van duo-commissielid vervuld in de Provinciale Staten. Ook maakt hij samen met VVD-raadslid Daan Wijnants de Amsterdamse politieke podcast Damsko.

ChristenUnie schreef tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen geschiedenis door voor de eerste keer een zetel te halen. De voormalig voorman Don Ceder vertrok afgelopen maart naar de Tweede Kamer, waarna hij werd opgevolgd door Tjitske Kuiper. Bij haar aantreden gaf ze al aan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 beschikbaar te zijn.

Het wordt steeds duidelijker wie de lijsttrekkers worden van andere partijen. Bij D66 is Reinier van Dantzig naar voren geschoven, GroenLinks-leden hebben opnieuw hun vertrouwen gegeven aan wethouder Rutger Groot Wassink, bij de PvdA wil wethouder Marjolein Moorman de lokale afdeling opnieuw leiden en bij oppositiepartij VVD staat raadslid Claire Martens in de startblokken.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden