Nieuws

Gerechtshof Amsterdam: Sunweb hoeft Corendon niet over te nemen

Reisorganisatie Sunweb hoeft Corendon niet gedwongen over te nemen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag beslist.

Sanne Schelfaut
null Beeld Corendon
Beeld Corendon

Sunweb trok zich eind vorig jaar op het laatste moment terug uit de voorgenomen overname van Corendon. Het was de bedoeling dat de reisoperator alle aandelen van Corendon voor een bedrag van 146 miljoen euro zou overnemen. Sunweb kwam terug op de aankoop, volgens het bedrijf had Corendon namelijk niet aan alle eisen voldaan. Zo zou niet zijn voldaan aan de eis om twee schriftelijke bevestigingen te hebben van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de gevolgen van de overname voor de luchtvaartmaatschappij van Corendon.

Corendon bestreed dat en spande een kort geding aan. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat Corendon wel aan alle voorwaarden heeft voldaan, maar vond dat een gedwongen overname mogelijk te zware gevolgen had door de coronacrisis.

Hoger beroep

Corendon ging in hoger beroep, maar krijgt opnieuw het deksel op de neus. Sunscreen, de houdstermaatschappij van Sunweb, kan ook volgens het gerechtshof niet worden gedwongen mee te werken aan de overdracht van de aandelen in Corendon Holding en het betalen van de koopprijs.

Volgens het hof is er een reële mogelijkheid dat Sunweb zich in een bodemprocedure met succes zal kunnen beroepen op het niet voldoen aan alle voorwaarden.

Mattijs ten Brink, ceo van Sunweb zegt dat de uitspraak niet als een verrassing komt. “Allereerst zijn we blij dat deze rechtszaak tot een einde is gekomen en dat er duidelijkheid is voor onze werknemers en de werknemers van Corendon. We hadden veel vertrouwen in onze juridische positie en hadden deze uitspraak dan ook verwacht. We kunnen ons nu weer volledig richten op onze klanten.’’

Ondanks de zware crisis voor de reisbranche, blijft Sunweb volgens Ten Brink investeren. Maar Corendon past dus definitief niet in het toekomstplaatje van zijn bedrijf.

Riu Gran Canaria
Ze horen bij het verhaal over de tweede vakantiepilot naar Gran Canaria. Ze zijn van TUI/Corendon. 
Thanks! Beeld Corendon
Riu Gran CanariaZe horen bij het verhaal over de tweede vakantiepilot naar Gran Canaria. Ze zijn van TUI/Corendon. Thanks!Beeld Corendon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden