Gemeente komt met ‘online open dag voor basisschool’

Nu ouders en verzorgers vanwege de coronacrisis geen bezoek meer kunnen brengen aan de basisscholen in de stad, komen de gemeente en de Amsterdamse schoolbesturen met een online alternatief: woensdag organiseren ze een virtuele open dag.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De meeste Amsterdamse basisscholen doen mee, zegt de gemeente. ‘Het kiezen van een basisschool is een spannende gebeurtenis voor ouder en kind, en de basisschool vormt een belangrijk deel van de jeugd van een kind. Daarom moeten ouders en verzorgers zich goed kunnen oriënteren,’ schrijft onderwijswethouder Marjolijn Moorman.

Normaliter geven basisscholen rondleidingen, laten ze de klassen zien en gaan ze met ouders in gesprek over de onderwijsmethoden. Nu dat niet kan, heeft de gemeente een online omgeving gemaakt waarin ouders en verzorgers de scholen digitaal kunnen bezoeken.

“In deze tijden moeten we zoeken naar andere manieren om kennis te maken met de scholen,” zegt Lieke Thesingh van het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam. “Iedereen is heel creatief en met veel plezier aan de gang gegaan met filmpjes en virtuele rondleidingen. Ik weet zeker dat ouders zo ook een leuk beeld krijgen.”

Bezoekers worden via filmpjes rondgeleid door de school, kunnen zoomen met leraren en schooldirecteuren en chatten met medewerkers van de gemeente of het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam, over bijvoorbeeld het toelatingsbeleid.

Ook de middelbare scholen in de stad moesten dit jaar overstappen op online open dagen. Achtste groepers vonden dat niet altijd even makkelijk: ‘Sfeer proef je niet online.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden