Amsterdam Bewaar

Gemeente investeert 35 miljoen in mbo

Wethouder Simone Kukenheim.
Wethouder Simone Kukenheim. © Ernst Coppejans

Amsterdam steekt de komende vier jaar in totaal 35 miljoen euro in het middelbaar beroepsonderwijs. Dat staat in de mbo-agenda waarmee het college van Burgemeester & Wethouders heeft ingestemd.

De gemeente wil prioriteit geven aan begeleiding van jongeren in een kwetsbare positie. Ook wil het college meer samenwerking met het bedrijfsleven zodat de jongeren goede arbeidsperspectieven krijgen.

De mbo-agenda is een Amsterdamse agenda die aansluit op landelijk beleid. Wethouder Simone Kukenheim (beroepsonderwijs): "Deze agenda hebben we gemaakt omdat mbo'ers ontzettend belangrijk zijn voor Amsterdam. Zij bouwen onze woningen, plaatsen zonnepanelen en zorgen voor onze ouderen, kortom: ze zijn de motor van de stad."

Innoveren
Met het geld wil de gemeente mbo-instellingen de komende jaren ruimte geven om te innoveren, bijvoorbeeld met het Practoraat Mediawijsheid. Ook krijgen 3000 docenten, instructeurs en begeleiders de mogelijkheid voor bijscholing, bijvoorbeeld in het lesgeven in een grote stad en begeleiding van jongeren met verschillende achtergronden.