Geluidshinder door onderzoek voor Singelgrachtgarage

De aanleg van de Singelgrachtgarage Marnix is in een nieuw stadium gekomen. Door een onderzoek van de gemeente is er de komende tijd mogelijk geluidsoverlast bij het Frederik Hendrikplantsoen in West.

Het Parool
Frederik Hendrikplantsoen in West Beeld Eva Plevier
Frederik Hendrikplantsoen in WestBeeld Eva Plevier

Vanaf 8 januari voert de gemeente een aantal bodemtesten met ankerpalen die in de toekomst de vloer van de Singelgrachtgarage op zijn plek moeten houden onder druk van het grondwater. De gemeente plaatst negen palen waarna tien dagen later de kracht kan worden onderzocht.

Naast de onderzoeken met de ankerpalen worden de ondergrondse kabels en leidingen in kaart gebracht. Daarvoor worden een aantal sleuven gegraven. De onderzoeken volgen na de werkzaamheden in december waarin het draagvermogen van de grond rond de Singelgracht, Marnixkade en Frederik Hendrikplantsoen is getest.

Volgens de laatste berichten hoopt de gemeente in 2023 of 2024 de Singelgrachtgarage op te leveren. De bouw begint aan het eind van dit jaar. De garage komt tussen het Tweede Marnixplantsoen en het Marnixbad en tussen de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen. De meeste plekken in deze parkeergarage zijn voor auto’s van bewoners en ondernemers uit de buurt.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden