Amsterdam Bewaar

Geliquideerde Slotervaart is crimineel Goran Tasic

Kogelgaten in een deur in Slotervaart na de schietpartij waarbij crimineel Goran Tasic om het leven kwam.
Kogelgaten in een deur in Slotervaart na de schietpartij waarbij crimineel Goran Tasic om het leven kwam. © -

De man die donderdagavond is geliquideerd in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam-Slotervaart is de 46-jarige crimineel Goran Tasic uit voormalig Joegoslavië. Het lijkt te gaan om een afrekening in het drugsmilieu.

In Amsterdam was hij geen bekende, in Scandinavië wel. Daar verbleef hij de laatste tijd voornamelijk. Tasic overleed vrijdag nadat hij donderdagavond rond kwart over tien was neergeschoten voor een portiekwoning vlakbij de hoek met de Jan Tooropstraat.

Een paar straten verderop, in de Thorn Prikkerstraat  aan de andere kant van de Postjesweg, brandde rond 4 uur een BMW uit. De politie onderzoekt of dat een vluchtauto was en heeft de auto weggesleept voor nader onderzoek.

Buurtbewoners hadden donderdagavond schoten gehoord, waarna de politie Tasic zwaargewond aantrof voor één van de portiekwoningen aan de Piet Mondriaanstraat, bij de hoek met de Jan Tooropstraat. Hij was niet meer aanspreekbaar.

Het is nog onduidelijk door hoeveel kogels hij is getroffen.De politie roept getuigen van de schietpartij op zich te melden, ook als ze beeldmateriaal hebben.