Amsterdam Bewaar

Gekaapte helikopter moest Benaouf A. bevrijden

Benaouf A. in 2014 voor de rechtbank in Amsterdam.
Benaouf A. in 2014 voor de rechtbank in Amsterdam. © ANP

Meerdere bronnen bevestigen dat de helikopter die criminelen woensdag probeerden te kapen bedoeld was om Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

A. is een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld, hij kreeg vorig jaar in hoger beroep twaalf jaar cel voor het in gang zetten van de moord op Najeb Bouhbouh, in 2012 in Antwerpen. Sindsdien zit A. vast in Noord-Limburg.

Zelf A. was het doelwit van de grove en geruchtmakende schietpartij in de Staatsliedenbuurt in datzelfde jaar. "Het is een wonder dat ik met je praat hier hoor, want, eh, ze hebben zo veel kogels op me afgevuurd. Ik dacht alleen bij mezelf: wanneer is dat kankermagazijn leeg?" zou hij later tegen de recherche zeggen.

Doodgeschoten
Advocaat Sander Janssen zegt desgevraagd niet te weten of de groep criminelen woensdag inderdaad onderweg was naar zijn cliënt.

De kaping van de helikopter werd verijdeld waarna een wilde achtervolging eindigde in het Limburgse Roosteren. 

Daar werd één verdachte doodgeschoten door een arrestatieteam. Drie anderen werden opgepakt, nog een aantal verdachten wist te ontkomen.

Lees terug: Benaouf A. dreigt opnieuw met 'uitroeien' familie van rivaal en Een inkijkje in het leven van beroepscrimineel Benaouf A.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.