Nieuws

Geen terrasuitbreiding Wallengebied ondanks kritiek horeca

Het verbod op terrasuitbreiding dat vrijdag ingaat in het Amsterdamse Wallengebied blijft van kracht, ondanks kritiek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Eerder stelde de branchevereniging voor de maatregel alleen op drukke dagen te handhaven. Aan dat voorstel wordt door de gemeente Amsterdam nu geen gehoor gegeven.

ANP
Horeca op de Wallen in het centrum van Amsterdam.  Beeld ANP
Horeca op de Wallen in het centrum van Amsterdam.Beeld ANP

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het voorstel van KHN is overwogen, naast verschillende andere varianten. Maar uiteindelijk is de gemeente uitgekomen op de maatregelen zoals aangekondigd. Daarbij was ‘de leefbaarheid voor omwonenden altijd een voorwaarde en dat is nu ook het belangrijkst uitgangspunt’.

Volgens KHN komt het verbod hard binnen. Woensdag kwamen de branchevereniging en ondernemersverenigingen uit de buurt bijeen voor overleg. Daaruit kwam het voorstel om het verbod op terrasuitbreiding in het Wallengebied alleen op vrijdagen en zaterdagen te handhaven.

Nu er geen coronamaatregelen meer gelden, trekt het toerisme in Amsterdam weer aan. Het gevolg is dat de drukte in met name het Wallengebied sneller is teruggekeerd dan verwacht. Daarom kondigde de gemeente eind april maatregelen aan om de drukte beheersbaar te houden. Zo is naast het verbod op terrasuitbreiding op de Wallen vanaf vrijdag ook het alcoholverkoopverbod uitgebreid.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden