Update

Geen les op HWC in Amstelveen na onderzoek naar ventilatie

Het Hermann Wesselink College (HWC) in Amstelveen schort alle fysieke lessen op voor leerlingen vanaf de tweede klas, tot in ieder geval maandag. De school liet een onderzoek uitvoeren naar de ventilatie in de lokalen, maar de resultaten daarvan zijn volgens het HWC niet bevredigend. Dat schrijft de school in een bericht op de site.

Olaf Heyblom
Het Hermann Wesselink College. Beeld Google Streetview
Het Hermann Wesselink College.Beeld Google Streetview

Welke rol ventilatie bij de verspreiding van het coronavirus heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk wordt het risico op overdracht verkleind als ramen en deuren geregeld worden geopend. Als het om schoolgebouwen gaat, adviseert het ministerie van Onderwijs dat in ieder geval wel.

Aangezien in het oude hoofdgedeelte van de school geen ramen open kunnen, wacht de school een advies van de GGD af over welke stappen het HWC kan nemen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Rector Bert Kozijn wil dat het onderwijs op school gebeurt onder omstandigheden die zo veilig mogelijk zijn.

De brugklas start deze week al wel, met een aangepast introductieprogramma. Leerlingen vanaf de tweede klas komen deze week op één moment naar school, om kennis te maken met hun mentorgroep, boeken op te halen en het in orde maken van hun laptop.

Het HWC verwacht maandag 24 augustus weer te starten met de lessen. In welke vorm precies, is nog onduidelijk.

Aanpassingen

Het overleg met de GGD gaat over verschillende maatregelen die genomen kunnen worden, zoals het verbeteren van de luchttoevoer in de lokalen. Ook wordt gekeken naar maatwerkaanpassingen zoals het beperkt wisselen van leerlingen in lokalen, het mogelijk dragen van mondkapjes en het deels aanbieden van afstandsonderwijs.

De maatregelen, zoals die voor elke middelbare school gelden, blijven bij de opening van kracht. Dat betekent dat docenten en andere medewerkers afstand houden tot elkaar en de leerlingen. Leerlingen onderling hoeven geen afstand te houden.

Maandag zijn de scholen weer geopend in het noorden van Nederland, waar ook Amstelveen en Amsterdam onder vallen.

Mondkapje

Verschillende scholen in de regio, waaronder het Amsterdams Lyceum, het Hervormd Lyceum Zuid en het Amstelveense Keizer Karel College hebben een mondkapjesplicht ingevoerd. In de gangen van het schoolgebouw moeten leraren en leerlingen mondkapjes op, in de lokalen mag het af.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden