Amsterdam Bewaar

Gedeputeerde Tjeerd Talsma (66) overleden

Tjeerd Talsma op een foto van de campagne in 2011
Tjeerd Talsma op een foto van de campagne in 2011 © ANP

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Tjeerd Talsma is overleden. Dat meldt de provincie donderdag. De PvdA'er is 66 jaar geworden.

Talsma werd in 1999 lid van Provinciale Staten. Daarvoor was hij gemeenteraadslid in Anna Paulowna. In 2011 werd hij lid van het college van Gedeputeerde Staten. Hij was onder meer verantwoordelijk voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol.

In 2011 en 2015 was Talsma lijsttrekker voor de Pvda.Het college van Gedeputeerde Staten is 'zeer verdrietig door het plotselinge overlijden' van de sociaaldemocraat.

"Talsma was een zeer bevlogen bestuurder die zich jarenlang met verve heeft ingezet voor de belangen van de inwoners van Noord-Holland. Recht door zee, humoristisch, innemend en professioneel. Een sociaaldemocraat in hart en nieren. We zullen hem zeer missen."

De PvdA in Noord-Holland heeft 'met grote verslagenheid' kennis genomen van het overlijden van Talsma. "Door zijn ruime politieke ervaring, scherpe inzicht en bevlogenheid voor onze Provincie was Tjeerd van grote waarde voor onze fractie en onze partij. Hij was onmiskenbaar onze voorman en wij zullen hem dan ook verschrikkelijk missen. Wij wensen zijn gezin, familie en vrienden heel veel sterkte toe."