Forse boete voor Amsterdams schoonmaakbedrijf wegens onderbetaling

Een Amsterdams schoonmaakbedrijf is beboet omdat medewerkers werden onderbetaald en te lange werkdagen maakten. Ook liet het bedrijf twee vreemdelingen schoonmaken die niet in Nederland mogen werken.

Beeld Shutterstock

Het bedrijf kreeg in totaal een boete van 51.250 euro. De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deed samen met onder meer de Belastingdienst en de gemeente Amsterdam een controle naar de werkomstandigheden in hotels. Het beboete schoonmaakbedrijf leverde schoonmakers aan de hotels.

Het schoonmaakbedrijf liet in diverse hotels twee vreemdelingen werken. Daarvoor waren geen vergunningen afgegeven. Ook de hotels waar de vreemdelingen hebben gewerkt, worden hiervoor beboet.

De inspectie constateerde ook dat sprake was van onderbetaling bij twee werknemers en dat het minimumloon aan vier werknemers niet giraal werd uitbetaald. Bij één werknemer kon het schoonmaakbedrijf niet aantonen hoeveel loon en vakantiebijslag waren uitbetaald en hoeveel uren deze werknemer had gewerkt. Daardoor kon niet worden vastgesteld of de werknemer het minimumloon had ontvangen.

Het bedrijf kreeg ook een boete omdat het ‘geen deugdelijke registratie’ van arbeids- en rusttijden had. Daardoor was het niet mogelijk om te controleren of het bedrijf zich aan de Arbeidstijdenwet heeft gehouden.

Tijdens de inspectie ging één persoon ervandoor. Na onderzoek van het UWV bleek dat hij een WIA-uitkering heeft en al geruime tijd − volgens de werkroosters minimaal vanaf oktober 2017 − zwart aan het werk was voor het schoonmaakbedrijf. De man heeft een terugvordering van 11.000 euro en een boete van 5500 euro ontvangen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden